4 dagar kvar!!!

Da var sista dagen pa praktiken gjord :(
sa trakigt att det är över pa denna plats. Men jag är jätte välkommen tillbaka :D och det gör mig verkligen glad. kladdkakan som jag hade med mig i dag var en suckse:) de gillade verkligen den. De hade inte ätit kladdkaka innan :P det finns liksom inte här i tyskland.
Det takiga som hände pa dagen var när man skulle säga hej da och ga hem. Men det tar vi inte här. da blir det sa trakigt.
efter praktiken akte jag till writtenstase och tog med en lang fika :) med kaffe , brownie och sa läste jag min bok :)
pa vägen hem hoppade jag in pa ett snabbköp och handlade mig lite godis till kvällen och 2 cider. Man kan köpa allt här fran man är 18 ar. här finns liksom inte nagot systembolag där man maste vara 20. De kollar inte äns lägg.
Nu sitter jag här och kollar läget.
ska snart ga hemmat mot lägenheten och ta pa mig min pyjamas och bädda ner mig.

uppdaterar nog senare om torsdagen

Onsdag!

Ja den första snön har nu fallit här i berlin!
Ja det har snöat hela dagen och blast. men jag antar att det inte var för kallt för det ligger ingen snö kvar :(
Praktiken var som vanligt. Vi gjorde även mitt omdöme i dag. Hon fragade vad osm hände om man tex inte hade skött sig, om man kommit sent, skitit i att ga eller sa. hon fragade om man var tvungen att ga om 1 ar eller göra om praktiken.
- klart man inte maste ga om eller nagot. Eller det tror jag inte i alla fall.
Jag blev i alla fall glad för mitt omdöme! Det högsta betyget! vilket gör mig väldigt glad :) fick alla pa utmärkt förutom en som dinglade liter till mycket bra. Hon tyckte jag kunde ha pratat lite mer tyska :P fast hon sa att jag har pratat bra i alla fall :)
Efter praktiken akte jag hemat eller jag akte förbi och akte till frankfürt alle och skulle kolla in shoppingcenterna där. jag köpte väl inget dirket. Eller jag har köpt 3 julklappar :) till keso, henrik (bror) och pappa:)
Handlade även alla bak ingridienser som jag behöver till min kaka i morgon!

I morgon har jag sovmorgon börjar vid 10.
för hon tyckte jag skulle komma lite senare för att jag ska vara kvar lite längre i morgon. Den lilla tjejen kommer i morgon som vi ska hjälpa! :)
sen efter jobbet blir det att aka pa julmarknad! sen maste jag hem och baka! sa jag hinner inte skriva i morgon. men jag tror ni överlever. hihi

1 vecka kvar!

Tisdag!
Ja du dagen började ju inte bra.
Vi kollade pa en bra film i gar pa tv som slutade sent :P eller okej slutade 23:00
Men man somnar ju inte med en gang men jag kan säga att jag var trött när klockan ringde kl 07:00 i morse.
Sen vet jag inte vad som hände. jag var i tid och allt men missade sparvagnen. Ja beslutade mig med en gang att ga mot tunnelbanan!  för jag maste ju ända vänta minst 10 min pa nästa. Men jag kom itne försent till jobbet för det :) Men en rolig dag! (som vanligt) tänk att jag bara har 3 dagars praktik kvar här :(
Efter praktiken ville jag besöka potsdam platz. Där var det ifull gang med julmarknad! massa fina stánd och julmusik och helt underbart! gick där och kollade innan jag gick in i det stora shoppingcentret.
3 vaningar och jätte stort är inte helt fel. Hittade mig massa fina kläder men jag fick i alla fall med mig ett par jeans och en snygg tröja fran Zara!
varför har ingen butik här kakao? eller är jag kanske blind? maste be astrid att köpa det at mig sa jag far det till min kladdkaka som jag ska bjuda de pa fredag!

Planer för denna vecka:
Onsdag: praktik + frankfürt alle + handla alla ingridienser till kladdkakan!
Torsdag: praktik + en stor julmarknad med Astrid + baka kladdkakan
Fredag: Sista dagen pa praktiken :( + wittenstraße
Lördag: ???
Söndag: ???